Afrika – Vinterferien 2018

2018-02-17_17-19-27I vinterferien 2018 reiste Hanne, Torill og Roy Arild til Afrika.
Her er litt av dagsprogrammet, og video og bilder nederst.

Dag 1 – 16. februar
Endelig har avreisedagen kommet.

Dag 2 – 17. februar
Nairobi – Masai Mara
Etter innreiseformalitetene blir vi mottatt av vår Nairobiguide,
og deretter tar vi et mindre fly fra Wilson airport til Masai Mara. Det tar ca. 45 min og er ikke høyere oppe enn at man kan se dyr nede på bakken. Vi kjører til den skjønne
Karen Blixen Camp som ved Mara elven, hvor flodhester og krokodiller boltrer seg og savannens klassiske dyr drikker på den motsatte bredden. Det blir lunsj og senere safarikjøring med ”sundowner” hvor man får en forsmak på noen eventyrlige dager.
Overnatting på Karen Blixen Camp.

Dag 3 – 18. februar
Masai Mara
I morgensafarien har vi lagt inn en ”Bushbreakfast” – frokostbord et flott sted på savannen.
Dyrene er mest aktive morgen og kveld, og derfor er det tidlig morgensafari hvor det er kaffe/te og kjeks før man starter, og deretter frokost når man kommer hjem, vanligvis
etter 2-3 timer, men det er noe avhengig av hva man ser på turen.
De store kattedyrene er noen av de som er aktive på dette tidspunktet, og det er med god grunn at filmteam gjerne vil filme her. Alle de klassiske savannedyrene forekommer, blant annet «Big Five» som de tidligere storviltjegerne anså som de 5 farligste – leopard, løve, bøffel, nesehorn og elefant.
Campen har noen av landets best utdannede guider som alle er Masaier, og vi kjører i velutstyrte åpne safarikjøretøy.
Masaiene eier reservatet Mara North som grenser opp til det nasjonale reservatet, alt sammen en del av et Mara-Serengeti økosystem som huser klodens største konsentrasjoner av store dyr.
Ettermiddagen byr igjen på safarikjøring.
Om kvelden viser vi dere den Oscar-vinnende filmen ”Mitt Afrika” om Karen Blixens liv i Afrika, og omgitt av nattens lyder og stjernehimmel ved elven, med leirbål og champagne i glasset, gjør dette opplevelsen fullkommen.

Dag 4 – 19. februar
Masai Mara
I morgensafarien er det inkludert et lite besøk i en tradisjonell Masai landsby. En stor sirkel av tornebusker innhegner de små kumøkks-dekkede hyttene og beskytter folk og dyr om natten. Her blir det omvisning, dans og et lite marked.
Ettermiddagens safarikjøring byr garantert på nærkontakt med massevis av store og små dyr, og i Mara North er det kun få andre og maks. 5 kjøretøy på et sted,.
Vi har arrangert ”bush-dinner” -middag på savannen, omgitt av nattens lyder – og kanskje et løvebrøl!

Dag 5 til 10 – 20. februar til 26. februar
Vi kjører turens siste safari tidlig denne morgenen, før vi flyr til Nairobi. Dagens program består av en guidet tur på Karen Blixen Farmen og lunsj i Karen Coffe Garden, og deretter til Nairobi Internasjonal flyplass for avreise til Zanzibar.
Hvor vi tilbringer 6 netter. Her venter kritthvite sandstrender, grønne palmer, asurblått hav og avslapping. 
6 netter på Breezes Beach Club & Spa.

Dag 11 – 26. februar
Avreise fra Zanzibar tilbake til Norge.
Vi henter dere på hotellet og kjører dere til Zanzibar flyplassen, og flyr tilbake mot Norge.