Bilder fra Finsekurset 2012

img_2801Fra lørdag 25. februar 2012 til søndag 4. mars fikk jeg muligheten til å delta på Norges Røde Kors sitt kurs i Operativ ledelse i vinterfjellet. Dette kurset gikk på Finse, hvor vi deler av kurset var på Finsehytta.

Uka gikk raskt med lange dager fra tidlig morgen til sent på kveld og natt hver dag. Noe av det som vi gjorde var å lære om ledelse i vinterfjellet, opprettelse og drift av KO. I tillegg så var vi ute en kveld med nattorientering i vind og snøvær, og da kun tillatt å benytte kart og kompass, ikke GPS, ikke så lett og finne noen små poster uten refleks da 🙂

Fra torsdag til lørdag var vi ute på fjellet, og hadde søk i skred, togulykke osv. Det ble også mange timer på ski ute i søk. Natt til fredag overnattet vi i snøhule, mens natt til lørdag var været såpass bra at vi kunne overnatte under åpen himmel 1.500 m.o.h., stjerneklart, litt vind og ca -10C.

Her er reportasje fra VG.