Dronningens Festekake

Ingredienser (bunn): Dronning festekake
• 5 egg
• 6 ½ dl sukker
• 3 ½ dl melk
• 300 g smeltet smør/margarin
• 6 ½ dl hvetemjøl
• 2 ts Freia Vaniljesukker
• 2 ts Freia Bakepulver
• 5 ss Regia BakeKakao

Slik gjør du:

Rør sammen egg og sukker. Tilsett melken og smøret vekselvis med det tørre og rør til blandningen er glatt og fin. Helles i en stor godt smurt eller bakepapirkledd form (26 cm i diameter). Stek kaken ved 175 °C i ca. 60 min på nederste rille. Dekk kaken med et bakepapir etter at den har stivnet på toppen slik at den ikke blir for mørk.

Bruk en kakenål for å sjekke at den er ferdig. Avkjøl på rist og del deretter i tre lag.

Ingredienser (fyll):
• 200 g smør
• 300 g melis
• 1 egg
• 2 ss konjakk, likør, juice eller sterk kaffe
• 2 ts Freia Vaniljesukker
• 50 g Dronning sjokolade
Slik gjør du:

Rør smør og melis hvitt. Pisk inn egget, konjakken og vaniljesukkeret. Rasp kokesjokoladen fint før den blandes inn. Fordel sjokoladekremen mellom lagene, men spar litt av kremen til pynting av kaken. Sett kaken kjølig mens glasuren tilberedes.

Ingredienser (glasur):
• 100 g smør
• 1 ss sirup
• 1 ss konjakk, likør, juice eller sterk kaffe
• 150 g Dronning sjokolade
Slik gjør du:

Varm opp smør, sirup og konjakk. Trekk kjelen til siden og tilsett kokesjokolade. La den smelte og rør til glasuren er helt glatt. La den så avkjøle noe. Hell så glasuren over kaken og jevn den på toppen og sidene ved hjelp av en stekespade. Ha den gjerne på en rist slik at overflødig glasur lett renner av. La glasuren stivne litt før kaken settes på et fat. Pynt med restene av sjokoladekremen og gjerne med mørke pletter fra Freia Dessertsjokolade.