Blåbærpai

250 g smør
150 g sukker
300 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Fyll:
1 pk vaniljesaus
ca 250 g blåbær
3 ss sukker
2 ss maizenamel

Mykt smør og sukker røres hvitt. Det tørre blandes, og røres i. Deigen skal være løs, er den for fast blir kaken tørr. Trykk paideigen ut i en smurt paiform slik at bunnen og kantene dekkes. Spar litt av deigen til å ha på toppen av bærene.

Lag vaniljekrem etter anvisning på vaniljesaus-pakken, avkjøl litt og spre den utover paideigen. Rør sukker og blåbær sammen, eller bruk blåbærsyltetøy. Rør inn maizenamel for at fyllet ikke skal bli for flytende. Gi dette et oppkok og fordel det utover vaniljesausen. Fordel resten av deigen i klatter oppå bærene eller smuldre deigen jevnt utover. Stekes ved 200°C i 20-30 minutter til gylden. Serveres lunken med is eller yoghurtkrem (se dette). Det går utmerket å varme kalde pairester i mikrobølgeovn. Kaken er også god helt kald uten is.

Variasjoner: I steden for blåbær kan jordbær, bringebær, rips eller ulike blandinger av bær brukes, friske eller frosne, eller ferdiglaget syltetøy.