Pavlova

Dette er en australsk marengsdessert. Knasende sprø på utsiden og myk på innsiden. Du kan faktisk bruke hvilken frukt du vil, men vil foreslå noen som ikke er så søte, ettersom marengsen er søt.

Ingredienser:
1 sitron
4 eggehviter
salt
2,5 dl sukker
2 ts maizenamel
1 ts hvitvinseddik
½ ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
10 pasjonsfrukter

Slik gjør du:
Sett ovnen på 180° C. Gni en skål med en halv sitron. Pisk sammen eggehvitene og sukker til en fast, men ikke for stiv konsistens. Rør maizena, eddik og vaniljesukker forsiktig inn i røren. Hell det over på et stekebrett med bakepapir på. Prøv å lage en sirkel på ca. 20 cm i diameter. Sett det hele i ovnen. Etter ca et halvt minutt setter du temperaturen ned til 150° C. Stek til marengsen er lysebrun (ca 75 minutter) Skru av varmen og la marengsen stå til ovnen er kjølt ned. Vend marengsen på et fat og dekk til med krem og innholdet fra pasjonsfruktene.