Horn

(32 stk.)

7 dl melk
4 ss margarin
50 g gjær
2 ss sukker
1 ts salt
ca 1 kg hvetemel

Stekes ved 225ºC i 10 – 15 minutter, midterste rille

Varm melk og margarin til 37ºC. Rør ut gjær og sukker i melkeblandingen i bakebollen. Tilsett salt. Rør inn hvetemel. Deigen skal arbeides lite, for at den ikke skal bli seig. La den stå lunt til heving.

Del deigen i fire. Kjevl hver del til en stor rund leiv. Del leiven i åtte spisser. Rull dem sammen til horn. Legg hornene på stekeplate, og la dem etterheve. Pensle med egg og dryss eventuelt på valmue-/sesamfrø. Stek hornene til de er pent gylne.

 

2 tanker om “Horn

  1. Heia 🙂
    Siden vi får besøk av Bodil, Arnold og Linda i jula så skal jeg prøve å lage hornene som du pleier å ha med til førstedagen 🙂 blir spennende, og jeg håper jeg får det til 🙂 God jul fra oss i Lofoten 🙂

Det er stengt for kommentarer.